45001 MEBIR14001 KIR 9001 MIR

Kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a távhőszolgáltatási számlák csoportos beszedés útján történő kiegyenlítésére vonatkozó, számlavezető bankjuknak adandó beszedési megbízásoknál a felhasználó azonosító adat közlésekor legyenek figyelemmel az alábbiakra.

  • A távhőszolgáltatási számlák első oldalán (a színes rezsicsökkentéses lapon) található „Felhasználó azonosító” adat a szolgáltatást igénybe vevő felhasználó azonosítója.
  • A távhőszolgáltatási számlák harmadik oldalának bal felső részén található „Vevő (fizető) azonosító” adat a számlát fizető személyt azonosítója.
  • A távhőszolgáltatási számlákon látható azonosítók közül az U betűvel kezdődő ötjegyű szám a személyt, az F betűvel kezdődő ötjegyű szám a felhasználási helyet azonosítja.

Azonos „Felhasználó” és „Vevő (Fizető)” személy esetén a számlához csak egy "U" betűvel kezdődő adat tartozik, így egyértelmű a számlavezető bank részére adott beszedési megbízáson feltüntetendő, azonosító adat.

Eltérő „Felhasználó” és „Vevő (Fizető)” személy esetén a számla harmadik oldalának bal felső részén található „Vevő (Fizető) azonosító” adatnál található „U.....” azonosítót kell a csoportos beszedési megbízáson megadni, mert a Vevő (Fizető) az a személy, akinek a bankszámlájáról a távhőszolgáltatási számla összege lekérésre, kiegyenlítésre kerül.

A távhőszolgáltatási számlák csoportos beszedéssel történő sikeres kiegyenlítése érdekében kérjük a beszedési megbízásoknál ezen adatok körültekintő meghatározását.

Példák:

Ha a felhasználó és a fizető ugyanaz a személy:

Számla 1. oldalán, a címzés alatti keretben:

Felhasználó azonosító száma: U02345 - F03789
Felhasználó neve: Minta Péter
Felhasználó címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc lakótelep 99. fsz. 1.

Számla 3. oldalán, balra fent:

Vevő (Fizető) azonosító száma: U02345 - F03789
Vevő (Fizető) neve: Minta Péter
Vevő (Fizető) címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc lakótelep 99. fsz. 1.

 

Ha a felhasználó és a fizető nem ugyanaz a személy:

Számla 1. oldalán, a címzés alatti keretben:

Felhasználó azonosító száma: U03456 - F02185
Felhasználó neve: ifj. Példa Pál
Felhasználó címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Flesch Károly utca 36. fsz. 1.

Számla 3. oldalán, balra fent:

Vevő (Fizető) azonosító száma: U03555 - F02185
Vevő (Fizető) neve: Példa Pálné
Vevő (Fizető) címe: 9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utca 219.

 

A példákban a zöld háttérszínnel jelölt területen lévő U..... azonosító számot kell tehát a számlavezető banknak megadni.